28.7.2009

Uusi blogi / A New Blog


Hallahovi 2007


Tervetuloa Hallahovin uuteen kotiin! Oli jo uudistuksen aika. Yritän kirjoittaa jatkossa myös englanniksi. Uusia lukijoita varten pieni kertaus. Hallahovi on nukkekoti, joka majailee itserakennetussa kaapissa. Kaappi on itse suunnittelemani ja sitä ovat kanssani rakentaneet artesaani Olli Yletyinen kansalaisopiston nukkekotikurssilla ja ihana isäni. Kaapin rakentaminen alkoi vuonna 2006 ja kaappi valmistui vuonna 2007. Sisustaminen on edelleen aivan kesken. Kahdestatoista huoneesta kaksi on suurinpiirtein valmiina, joten tekemistä riittäisi. Kahden pienen lapsen kanssa aikaa ei ole koskaan tarpeeksi, mutta inspiraation puuskat siivittävät minua aika ajoin eteenpäin projektini kanssa. Tavoitteenani on tehdä Hallahovista juuri minun mielikuvieni kaltainen ja ainutlaatuinen nukketalo.


Wellcome to my new blog! Finally also in English. I used to blog about my miniatures here, but now it was time for a change and a fresh look. For new readers a presentation of my dollhouse project, that I started in 2006. The cupboard was built by me, an artesan Olli Yletyinen and my dear father. It took some time (little over a year) to build this cabinet. Decorating and building the interior of the dollhouse is challenging and takes a lot of time. I have two little children, who keep me quite busy these days so I am not the fastest in making miniatures and building Hallahovi. I enjoy the rococo and Gustavian styles and both of these you can see in Hallahovi. I am not very strict with any details of timelines and eras. I combine styles with my own fantasy and imagination, trying to create an atmosphere quite unique in the world of dollhouses.

14 kommenttia:

hannajaleijona kirjoitti...

Moi ja tervetuloa blogspotin puolelle! Kyllä on ihana aloituspostaus, tuo Hallahovin kokokuva sykähdyttää. Ihmeellisen ihana talo!

Piipa kirjoitti...

Hurjan paljon onnea uudelle blogille!! Hallahovi on todellakin ainutlaatuinen! :)

Heli kirjoitti...

Upea kaappi! Mielenkiinnolla tulen seuraamaan nukkekotisi rakentumista.

Mirja kirjoitti...

Aivan ihana nukkekotikaappi:)

Lotte kirjoitti...

Onnea uudelle blogille!

En muistanutkaan, että Hallahovi on noin upea ilmestys jo kaappina ;D Tosi upea taidonnäyte!

hannajaleijona kirjoitti...

Morjens!

Mä lataan kuvat suoraan omalta koneelta tänne. Ne kopioituvat samalla automaattisesti Picasaan, siellä on siis sinullakin blogiin yhdistetty tili. Mulla kuvat on varmaan aika isoja, kun lataan ne, kun en ole jaksanut niitä pienennellä ja mulla on vaan tuommoinen pikkukamera, eli ne ei alunperinkään ole mahdottoman isoja. Mä lataan ne keskikokoisina blogiin ja se suurennusmahdollisuus on tullut mulle ihan automaattisesti. Onkohan se tuon pohjan ominaisuus, vaiko siitä kuvan koosta kiinni? Tiedä häntä... tämä on mulla niin ohutta tämä asiantuntemus ;o).

Hanna

anja kirjoitti...

Todella upea iso talo! Ja näkemäni huoneet ovat ihan ainutlaatuisia :D Muuten, teetkö kierreportaat kerrosten väliin, kun nuo porrasaukot näyttävät jotenkin paljon pienemmiltä kuin mitä itse olen taloihini joutunut sahaamaan?

Tuula kirjoitti...

Hallahovi on vaan niin upea!

Kyselit blogissani Köpiksen nukkiskohteista. Valitettavasti en osaa tuohon vastata. Tanskassa on kyllä harrastusta olemassa. Århusista olen tehnyt hankintoja pari vuotta sitten, joten voisi kuvitella Kööpenhaminastakin jotakin löytyvän.

Emmi kirjoitti...

Hallahovi on siis aivan minun lempparini! Innolla odotan uusia sisustuksia! Hiljaa hyvä tulee ;)

Miia kirjoitti...

Hannajaleijona: Kiitos sanoistasi ja tietämyksen jakamisesta noiden kuvien suhteen. Arvoituksen selvittäminen jatkuu... Mä pienennän kuvia aika paljon, niin se voi johtua siitäkin.

Piipalle, Helille ja Mirjallekin iso kiitos kauniista kommenteista!

Anja: Tuo porraskysymys onkin mielenkiintoinen. Taistelin silloin suunnitteluvaiheessa pitkään portaiden sijoittelun kanssa ja tulin siihen tulokseen, että täysin oikeassa mittakaavassa en ensinnäkään halua portaita tehdä. Teen portaat todennäköisesti niin, että aloitan ne näkyvillä oikeassa mittakaavassa ja jyrkkyydessä ja sitten ne kääntyvät "nurkan" taakse piiloon. Halusin mieluummin tehdä ehjiä huoneita kuin aidosti toimivan talon portaineen. Harmi, kun kaikkea ei voi saada! :)

Moi Tuula! Täytyy yrittää vielä netistä kaivella. Kiitos kuitenkin!

Emmi: Kiva, että tykkäät Hallahovista!

Miia kirjoitti...

Ja Lotte myös, kiitos sinullekin! :) Poitsun kanssa tässä yritän vastailla, niin ei huomiokyky ja muisti toimi ihan täysillä!

sirpa kirjoitti...

Ai, Hallahovi on muuttanut uuteen osoitteeseen. Vieläkö niitä vanhoja sivuja voi käydä katselemassa?

Tingeling kirjoitti...

Oi miten ihana - tuosta tulee todella upea 1700-luvun nukkekoti! Kerrassaan kaunis kaappi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nukkekotikaappi! Haluaisin samanlaisen, ehkä kapeampana. Kun vaan joku viitsi tehdä sellaista minulle. :-) Blogisi on ihana. Taidan seurata projektiasi.

Heidi Wanhalinnasta.