2.8.2015

Uusi lattia / New Floor

Vihdoin pääsin tuumasta toimeen ja sain korjattua vesivahingosta kärsineen lattian käytävässä, joka on viimeisin huone, jonka Hallahoviin rakensin (silloin ehkä viisi vuotta sitten...). Huoneen lattia oli tehty ohuesta viilusta ja sepä otti ensimmäisen talven jälkeen itseensä ja vetäytyi kupruille. Samalla tekniikalla tehty lattia toisessa huoneessa on edelleen priimakunnossa, joten en tiedä mikä meni pieleen. Jonkin verran tuo asia on tässä vuosien saatossa ärsyttänyt, että pitää remonttia tehdä 24/7 ensin 1:1 koossa ja sitten vielä 1:12 koossa, mutta nyt vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja kappas, vuorokauden päästä homma on tehty ja huone lähes valmis sisustettavaksi. Ah tätä autuutta, voitte uskoa... Muutin lattian väriä ja huoneesta tuli minusta kivempi kuin aiemmin, joten jonkinlainen onni onnettomuudessa ilmeisesti... :)

Suunnitelmat on suuret jatkaa samoilla vauhdeilla viereiseen huoneeseen, mutta parempi kun ei lupaile mitään. Vielä kun löytäisin kaikki hyvin varastoimani työkalut ja materiaalit. Mutta siis missään vaiheessa en ole luovuttanut, joku kaunis päivä tahdon nähdä Hallahovin valmiina. Visio on edelleen hyvin kirkas ja jokaisen huoneen osaan mielessäni kuvitella valmiina. Ihana harrastus, kun vaan aikaa riittäisi. Tosin minulla on sellainen tunne, että olen tipahtanut kärryiltä ja pitää opetella kaikki uudestaan. Mistä löytää mitäkin (ideoita, ohjeita, materiaaleja jne.) ja mitä teille kuuluu ja mitä nukkekotiharrastukselle kuuluu täällä Kuopion seudulla puhumattakaan koko maasta. Olisi kiva kuulla teistä ja vaihtaa ajatuksia ja löytää uusia upeita blogeja. Sähköpostiakin saa laittaa. Kuullaan taas!

Finally I managed to repair damages in the hallway floor caused by humidity (or something, I never really figured out what went wrong). Honestly, it has been eating me alive, that I would have to take a step back and do the floor again. After four years of thinking about it, here we are. The room is almost ready and easy to look at. I changed the color of the floor and I think it turned out better than the first floor. So something good came out of this after all... :)

I haven't given up on Project Hallahovi. Someday I want to see it ready and just as I have imagined it. I have a clear vision of what it will be like and can't wait. If only I had time to do it. No promises though when this miracle might happen. :)

8 kommenttia:

shannonc60 kirjoitti...

It is already beautiful and it's more important that it is just as you imagined than finishing quickly. Creativity is a process, it doesn't matter how long it takes as long as you are happy.

hannajaleijona kirjoitti...

No mutta kukkuu! Ihana kuulla uutisia Hallahovista ja kuvathan ovat taattua upeaa pullollaan. Terveisiä Hämeenlinnasta. :)

Margaret kirjoitti...

I love the soft colours in your house, the floor looks perfect, I don't know if I have seen the before pics, must look back over missed posts. Thank you for sharing.

Miia kirjoitti...

Shannon: Thanks for the wise words. It is just like that, can't force it!

Hanna: Moikkelis! Kiva, että piipahdit. Minäkin kävin kurkkaamassa sinun upeaa minipuutarhaa (tai niitähän oli montakin), mutta en ehtinyt jättämään kommenttia siinä välissä. Täytyy palata tutkimaan tarkemmin, mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaan.

Margaret: Thank you for your comment! Yes there are some before pics if you look at the tagged posts ("Hallway").

Tiina kirjoitti...

Kuuluu, kuuluu. Kiva, että Hallahovistakin kuuluu. :-)
Kuopion kerho pyörii mainiosti, 'vanhojen' vahvistukseksi on tullut pari uutta. Kerran kuussa tavataan talvikaudella. Kohta varmaan aletaan syksyn puuhastelut. TERVETULOA tapaamisiin! Täällä keskustelemme ja suunnittelemme: http://nukkis.munfoorumi.com/index.php

Omat kuulumiset löytyy suurinpiirtein blogilta.

K Meikäläinen kirjoitti...

Oih <3 Jokseenkin puhdasta kauneutta yhdistettynä täydelliseen harmoniaan! Silmä lepää etten sanoisi!

Miia kirjoitti...

Tiina: Kiitos, kävin jopa katsomassa kerhon foorumin, mutta salasanat unohtuneet autuaasti (jos enää olenkaan jäsen).

K Meikäläinen: Kiitos ihanista sanoistasi! :)

Paulakum kirjoitti...

Ihanaa kuulla sinusta - ja nähdä Hallahovin kuulumisia! Tervetuloa mukaan kerhoilemaan, uusilla foorumitunnuksilla vaikka :)